Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва  пристигна в

...
Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва  пристигна в
Коментари Харесай

Лула да Силва пристигна в Шанхай

Президентът на Бразилия Луиз Инасио Лула да Силва  пристигна в китайския град Шанхай, се вижда от публикувани от бразилското президентство фрагменти, съобщи Франс прес.

Така Лула да Силва стартира визитата си в Китай, където на следващия ден ще се срещне китайския водач Си Цзинпин.

Държавният глава на Бразилия е придружаван от брачната половинка си Росанжела да Силва. При идването си двамата бяха посрещнати от китайският зам.-външен министър Сие Фън.

Тази публична аудиенция в страната, която е основен търговски сътрудник на Бразилия, беше планувана в началото за интервала 25-31 март, само че беше отсрочена, тъй като 77-годишният президент Лула се разболя от пневмония.

Ще укрепим връзките си с Китай. Ще поканя Си Цзинпин в Бразилия за двустранна среща, с цел да му покажем плановете, за които желаеме да притеглим китайски вложения, съобщи Лула в понеделник вечерта по публичното радио „ Воз до Бразил “.

Лула е отпред на делегация от към 40 водещи политически фигури, сред които има 9 министри, щатски губернатори и парламентаристи.

Очаква се през днешния ден Лула да участва в Шанхай на гала по вдишване на председателския пост в банката на БРИКС от Дилма Русеф – някогашен ляв президент на Бразилия. Групата страни от БРИКС включва Бразилия, Китай, Индия, Русия и Република Южна Африка.

На утрешната си среща със Си в Пекин се чака Лула да разиска спора в Украйна. Бразилия и Китай не са наложили наказания на Русия и се надяват да могат да играят посредническа роля за слагане завършек на войната в Украйна, отбелязва Агенция Франс Прес.

Това е четвърто публично посещаване в Китай на Лула, който през януари стартира третия си президентски мандат, откакто беше държавен глава от 2003 до 2010 година, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР